Trond Granlund

Trond Granlund

Trond Granlund er virkelig en av veteranene innen norsk pop og rock.

Han slo igjennom på slutten av 70 tallet med låta ”Say we`re not apart” som var en hyllest til Elvis . Før det hadde han sunget rock and roll – og spilt med danseorkesteret Unimits.

På 80 tallet ble det virkelig fart på sakene og han solgte mer plater enn noen andre norske artister i en periode. Vi kan nevne hits som Girl 16, Lisa, Starstruck , Julia , Driftin osv.

Trond Granlund

På 90 tallet og fram til i dag har han sunget for det meste på norsk i roots/country/rock genren og høstet særdeles gode kritikker.

Han har lansert sin egen biografi, som heter ”På vei til rock and roll”, har hatt en stor hit ”Himmelvogna” som han lagde sammen med Bjelleklang , et samarbeid som ble videreført på hans neste plate som kommer senere i år.

I 2010 ga han ut plata ”Sanger jeg lærte av faren min” som solgte bra og førte til direkte sendt konsert på NRK P1 – som også ble sendt på TV på sensommeren 2010, og i 2012 kom hans hittil seneste: Bror min og jeg. Disse platene aktualiserte Granlund for alvor og etterspørselen kom fra hele landet. Spesielt Granlunds versjon av «De nære ting» ble godt likt.

The Beatles

Ved siden av å turnere med sangene fra hans lange karriere har han turnet med forestillinger om «The Beatles» sammen med bl.a. Atle Pettersen. Disse showene har vært store suksess som har tatt for seg Beatles år for år siden 1963. Navnet på showet er «It was fifty years ago today.» I tillegg har han også hatt vikaroppdrag i forestillingene om «Elvis» som blir spilt rundt på kulturhus.

I det siste har han også gjort noen konserter sammen med Eigil Berg fra New Jordal Swingers. Og dette prosjektet ønsker de å satse videre på.

Gjennom nevnte show og egen turnering har han opparbeidet seg et navn som en av de store live-artistene. Musikere har kommet og godt, men hele tiden har Trond vært kvalitetsbevisst og levert skikkelige varer.

Trond Granlund booker du her hos Artistguiden