Plumbo bandet

Plumbo

En mørk høstkveld år 2000 hadde en boks med kaustisk soda forvillet seg inn i en bokhylle på et øvingslokale, i Sande, Vestfold. Boksen hadde etiketten Plumbo på seg, og var uåpnet og urørt. En gjeng med unggutter hadde vært i lokalet noen timer, og hadde full brainstorming omkring navn til sitt nye band. Guttene var i villrede, men boksen fattet råd og lot seg komme til syne.

Som et glimt i øyekroken til vokalist og gitarist Lars Erik, lyste bokstavene mot dem. Det var som om trommer og gitarer ble mer samstemt når erkjennelsen kom… Bandnavnet måtte bli..Plumbo. 
Nitten år etter er navnet Plumbo blitt allemannseie, det assosieres med musikk, god stemning, fest og allsang. Enten man kjører bil, er på konsert, fest, på jobb, eller hjemme, så er Plumbos musikk noe man gjerne hører på, om og om igjen. 

Plumbo bandet
Plumbobandet

Plumbos musikk er iferd med å bli soundtracket til en ny generasjon, de som vokser opp med norsk musikk som en del av den kulturelle godteposen. 
Plumbo er et rutinert liveband, med bredde, variasjon, og trøkk.
Pur spilleglede, scene-entusiasme og høy allsangfaktor kjennetegner Plumbo konsertene. Bandet kombinerer ulike stilarter som pop, rock, folk, og boogie. Bandet gjennekjennes ofte for sitt lydbilde av tung gitarvegg dandert med fløyte, trekkspill og fele-toner. 

I 2019 er Plumbo på vår og sommerturnè, og spiller over det ganske land. Nye låter slippes jevnlig, først ut er låten Ja, vi elsker, med releasedato 5.april.

Les mer om bandet på Wikipedia

Plumbo bookes her