Gaute Ormåsen

Gaute Ormåsen

Norge fikk for første gang øynene opp for Gaute Ormåsen i forbindelse med Idol 2003. Der tok han en hederlig 2. plass. Han konkurrerte skarpt mot Kurt Nilsen. Kort tid etter gav han ut albumet ”New Kid in Town”, som solgte hele 30.000 eks. Albumet inneholdt bl.a. singelen ”Chasing Rainbows”.

I 2005 fikk han avtale med plateselskapet Tylden & Co og valgte å gå over til å synge på norsk. Til sitt første norskspråklige album lagde han det som senere har blitt en moderne norsk klassiker: ” Kjærlighet er mer enn forelskelse”. Flere hits fulgte, lik som flere album. ”Drømmesang” ble etterfulgt av ”Oss imellom ” i 2010 og mange vil også huske Grand Prix låta ” Synk eller Svøm”.

På tampen av året hadde han julekonserter med Benedicte Adrian og sølvguttene. Samt en meget vellykket juleturne med den svenske artisten Cecilia Vennersten. 2011 Var har vært et veldig spennende år for Gaute.

Etter suksessen med Cecilia Vennersten, har de satt opp showet Ën musikalsk aften». Dette showet pågikk hele sommern i Stavern, men har også gjort stor suksess andre steder i landet. På toppen av dette har Gaute satt opp en egen salmekonsert, der han har reist rundt i landets kirker og høstet stor begeistring fra publikum og lokalpresse.

Gaute-Ormåsen
Gaute-Ormåsen

I 2013 kom var han med i finalen i MGP og også i 71 grader nord – Norges tøffeste kjendis.

I de senere årene har Gaute fortsatt å turnere akustisk, med fullt band, i duoformat med Christian Ingebrigtsen og i diverse juleturneer.

Book Gaute Ormåsen hos oss