Hilljacks

Hilljacks – Live country music

Countrybandet Hilljacks har stormet frem de siste årene og gjort seg kraftig bemerket i Europeiske countrymiljøet etter flere opptredener på større festivaler som Countryfestivalen i Skjåk, Countryfestivalen i Seljord, Lofoten Countryfestival, Gausdal-festivalen, Jonsokdansen  m.fl og fortsetter i uforandret tempo i 2020 med nye opptredener i både inn og utland.

Bandets hovedvokalist Karina Kvernes er bandets signatur-stemme og har virkelig satt Hilljacks på kartet med blant annet sin klokkeklare stemme og sin utrolige versjon av Dolly Partons «I Will Always Love You»

Hilljacks spille og skriver trad country og har en balansert blanding av egne låter og kjente coverlåter.

Bandet ga ut en singel i sept 2016 og fulgte opp med albumet «Redneck Blood» og singelen «One More Star»i 2017 og oppfølgeren «She’s Back In Town» og «Somehow» i 2018.I 2019 kom bandet med sitt første album med kun egne låter ved navnet «Country To The Bone» og det foreligger planer for flere singler og mulige album i fremtiden..

Hilljacks booker du hos Artistguiden

Bandet ble «håndplukket» og satt sammen i 2014 og er tuftet på felles spilleglede og musikkforståelse. Vi ønsket å kunne tilby publikum ett alternativ til danseband og valgte ut 4 sett med svingende gode countrylåter som vi umiddelbart begynte å sette i system.

Instrumenteringen og kor ble veldig viktig for å ha varierende sound igjennom en kveld, noe som er blitt meget godt mottatt blandt publikum.

Karina Kvernes

Karina er med sin klokkeklare og vakre stemme en signatur for Hilljacks. Hun er opprinnelig fra Gjerdrum men bosatt på Brårud. Karina har årevis med erfaring fra kor, gospel, revyer, teater, musicals, dansemusikk, kirkesang osv og kommer fra en meget  musikalsk familie hvor blandt annet lillesøster er artist, kjent fra både tv og plateutgivelser. Karina er født til å stå på scenen og har en helt spesiell utstråling som treffer ett hvert publikum og ett smil som sjarmerer de fleste. Hun har klart kunsten å gjøre «I will always love you» til sin egen signatur noe som er en stor prestasjon i seg selv. I tillegg til vokal og kor er Karina ansvarlig for kaffe og hjemmebakst (les:gjendekjeks) på samtlige Hilljacksøvinger 🙂

Ronny Pettersen 

Ronny «var» egentlig Oslogutt, oppvokst på Fjellhamar,nå bosatt på Brårud og han både ser ut og låter som en skikkelig cowboy skal. Han har av alle ting forkjærlighet for både heavy OG country og kan like godt befinne seg i salen under Iron Maiden konserter som en Alan Jackson eller Brad Paisley konsert. Ronny begynte å synge i 7 årsalderen og det tok ikke lang tid før gitaren også måtte prøves. Ronny har utviklet seg til en meget dyktig fingerpicker og er ekstremt øvingsvillig og lærenem og setter sitt klare preg på vokalen til stor glede for Hilljacks. Ronny er også bandets tekniske begavelse og har ansvaret for å holde orden på alt som kan gnistre, smelle og lukte svidd.

​Jon Kristian Halden

Jon Kristian fant vi bak en stabel med rå-ved i Mesnali og han viste seg å være ett funn på trommer, artige historier og er tohånds tapas spesialist, med eller uten smekke.  Han er bosatt med sin Nina og lille datter og Jon Kristian er en gledesspreder, småbruker og lastebilsjåfør med begge beina godt plantet i åkeren.

​​Ståle Kvernes

Ståle regnes som bandets grunnlegger og praktiske/musikalske leder, samt bandets låtskriver. Han  har sterke bånd til Guldbrandsdalen hvor slekten kommer fra men er bosatt på Brårud og er tilrettelegger/økonomi og bookingansvarlig og den som holder i alle trådene i tillegg til bidrag på diverse instrumenter. Ståle begynte med trekkspill som femåring, så orgelkurs som niåring, gitar som 15åring og etter det har det bare ballet på seg. Han har en genuin interesse for country og ellers ALT som kan lage musikk/lyd så derfor ble han «poteten» i bandet og bidrar på det instrumentet som måtte passe best  enten det er pedalsteel, gitarer, mandolin, munnspill eller kor. Ståle er den eneste som  tidligere har spilt med samtlige av de andre medlemmene og tok ansvaret for å  «håndplukke» musikere til Hilljacks.

​​​Paul Gannon

I overgangen 2018-2019 gjorde mr Paul Gannon flere jobber med oss som vikar på trommer.  I mai 2019 bestemte vi  oss for å jobbe videre med Paul , men da som kompgitarist/korist og munnspiller.

Paul er født og oppvokst i Sør Ohio og har spilt musikk hele sitt liv. Han begynte som trommeslager og vokalist og turnerte rundt i USA med diverse band. 
I 1979, flyttet han til New York hvor han fikk muligheten til å turnere i Europa og da han var I Norge i 1983, møtte han sin kjære Rita og flyttet til Oslo i ‘ 84. Her fortsatte han å jobbe med musikken for fullt.

I 1993 tok Paul og Rita det store steget og flyttet til Nashville, hvor han åpnet “Big Ear Studio” som raskt ble et populært studio for musikere og artister både fra Nashville, Norge og resten av USA. 

Paul var selv lyd engineer/producer på prosjektene.

I august 2018, etter mange år i Nashville, bestemte Paul og Rita at det var på tide å flytte tilbake til Norge.  Nå gleder vi oss stort over å ha med oss Paul på laget!​​​

Morten Schau

Morten har vært vår faste bassist siden slutten av 2018, og gjør en fortreffelig jobb både musikalsk og ikke minst sosialt med sine mange tilsynelatende «usammenhengende historier» hvor man selv må finne «the missing link» til alles store fornøyelse. Med sin finslepne teknikk, gode evne til å høre detaljer i musikken, og velvalgte toner setter han sitt klare preg på musikken vår i tett samarbeid med trommis Jon Kristian Halden.
Morten er født og oppvokst i Rælingen, men bor nå i Kongsvinger med sine barn og kona Nattakan. Han startet musikk karrieren allerede i 1982 og har etter egen beskrivelse vært litt til og fra gjennom årene.  Det hele startet i Rælingen med bandet Shazam som senere ble til Local Station som igjen ble «Madonna!» ….Det gikk bra helt til de leste i Aftenposten at det allerede fantes ei ikke så ukjent Madonna.  Videre ble det bandene Statesboro Blues, East & West, Electric Wonderland, Made In Norway, Mostly Westcoast, Coverboys, Hitmachine og Claes Lindberg Covershow i tillegg til vikariater i band som Frivillig Twang, Picazzo, Partyban, Spitter Pine m.fl.
Fra nyttår har Morten utgjort halvdelen av grunnstammen og groovet til Hilljacks og funnet seg godt tilrette i countrymusikken men vær forberedt på ett og annet velvalgt «party-stunt» på bassen som for eksempel uforutsigbare innslag av raske reggie toner utført med et stort smil og glimt i øyet.