Rune Rudberg Band 2019

Rune Rudberg

ARTISTGUIDEN Presenterer Rune Rudberg.

Rune Rudberg hadde det store gjennombruddet med Ut mot havet i 1988. Og etter nærmere 200000 solgte solgte plater var Rune det store pop-idolet i Norge. Og med oppfølgingsalbumet ”Vinger over Europa” fortsatte suksessen.

Det var først med det vanskelige tredjealbumet ”Lysene fra land” at pop-idol-perioden var over, og en normalisert hverdag var begynt.

Scandinavia

Rune skiftet da gear fullstendig og ble fulltidsmedlem i dansebandet Scandinavia. Men Rune var ikke fornøyd med bare å spille i danseband. Han har alltid vært en stor fan av countrymusikk. Og da Scandinavia ville holde på med sitt, sluttet Rune for å lage et countryalbum på norsk. Det ble albumet ”Tidevannsbølger”.

I den senere tid har Rune virkelig gitt seg countryen i vold. Med platene ”Gone Country” og ”Runaway” og ”Strong Enough”har han opplevd å få god kritikk (!) og en mengde godord. Henning Eriksen har produsert alle disse platene – som har engelske tekster.

Samme mann har også produsert de fleste sangene på ”Tro”, der Rune er tilbake med norske tekster. Den ble fulgt opp av «Levd liv» og «Minner»

Det var tydelig at publikum ville ha dette . CD’en «Tro» gikk til nr 1 på VG lista, og lå på denne lista i flere måneder i 2013 lista.

I 2016 ble Rune Rudberg invitert med på en produksjon av en rendyrket countryplate med coverlåter. Det ble ganske snart klart at dette skulle bli en Rune Rudberg plate og litt annerledes i stil enn de han gir ut med RUNE RUDBERG BAND. « Kindly keep it country» ble lansert i juni til gode kritikker og har også figurert på spillelistene til flere europeiske og australske country-radio-stasjoner.

Fra 2017 spiller RUNE RUDBERG BAND mer enn noensinne ,samtidig som de ble invitert til å være med i Melodi Grand Prix 2017 med sangen «Run Run Away

Juni 2019 kom Old Country. Her rendyrkes countrymusikken igjen .

Rune Rudberg Band 2019
Rune Rudberg Band 2019

Discografi:

Ut mot havet
Vinger over Europa
Lysene fra land
Scandinavia – Scandinavia på oppfordring
Scandinavia – Scandinavia 3
Scandinavia – Scandinavia 4
Tidevannsbølger
Scandinavia – Sammen igjen
Landeplager
Halfway to paradise
På nye eventyr
Gone country
Runaway
Rett fra sofaen
Strong enough
Rune R. band -Tro
40 første hits
Rune R. band – På konsert med Rune Rudberg Band
Rune R. band – Levd liv
Kindly keep it country
Rune R. band – Minner
Rune R. band – Old Country

Besetning:

Rune Rudberg – vokal og gitar
Tor Brasetvik – bass og vokal
Geir Hilsen – trommer
Geir Torgersen – keyboards
Egil Brataas – gitar og vokal

Les mer på artistens hjemmeside her!