DDE

D.D.E – Rai Rai siden 1992

Bandet D.D.E hadde sin første konsert og release på første single i 1992. Det var på nattklubben After Eight I Trondheim. Det var også dette året uttrykket RAI RAI ble født.

D.D.E - RAI RAI siden 1992
D.D.E – RAI RAI siden 1992

Det første steget på en karriere som omfatter et utall folkekjære allsangvennlige later, rekordsalg av CD-plater, uendelige turner og publikumsrekorder. D.D.E var det første norskspråklige bandet som fylte Oslo Spectrum (2002) og er I den eksklusive kretsen som har solgt over 250.000 eksemplarer av samme album på det Norske markedet!

Bandet har hatt uendret besetning I over 25 år , inntil låtskriver Frode Viken gikk bort I 2018. Foruten at Terje Tranaas meldte overgang til Sambandet I 2002, har ingen nye kommet til før Daniel Viken erstattet sin far I 2018.

DDE er stolt av å spille der folk lever sine liv. Bandet har gjennom karrièren hatt base I Namsos og har besøkt de største byene såvel som de minste stedene. Blant de som frekventerer bandets konserter er hele kongeriket og alle samfunnslag representert. Forståsegpåere mener det har noe å gjøre med en kollektiv selvtillit og 100% levering. Hver gang.

Før D.D.E

D.D.E. har bakgrunn i et band som het After Dark. Dette bandet var fra starten i 1984 populært på festlokaler over store deler av Midt-Norge. Deler av originalbesetningen takket for seg i løpet av et par – tre år. I ’88 ble beslutningen om å satse tatt. Hard jobbing med egne låter, stiftelse av eget firma og finansiering av prosjektet fulgte de neste årene. «Dette kan ta tid» sa guttene til seg selv. Proppfull av tro på seg selv og fast bestemt på at de skulle bli kjent i hele landet. 4 år tok realiseringen.

D.D.E 1992
D.D.E 1992

Johan Midtgård og Edith Flak, takket for seg etter et år. Ny bassist ble Frode Viken. Eskil Brøndbo vikarierte for Knut Håvard Lysberg mens han avtjente verneplikten. Eskil kom senere inn da beslutningen om videre satsning ble tatt. Roar Alte skulle også avtjene verneplikt Gitarist Eivind Berre vikarierte og ble senere med fast. Det hører også med til historien at Frode og Eivind etterhvert byttet instrument. Terje Tranaas var med når han hadde anledning helt fra 1985, og Arnt Egil Rånes ble med fra senhøsten 1992.

After Dark 1986
After Dark 1986

1992 – 1995

D.D.E.-historien begynner 18. januar 1992. Dette er datoen for utgivelsen av bandets første produksjon; «Flamma / Kvinnfolk, det é det beste æ veit». Singelen ble produsert av Åge Aleksandersen som uttrykte stor tro på gjengen fra hjembyen. Innspilt i Terje Tranaas Lydstudio as i Namsos sommeren – høsten 1991, mixet i Nidaros Lydstudio av Roger Valstad og Åge Aleksandersen.
Finansieringen kom fra egen lommebok. Låta Flamma ble årets låt på Trøndertoppen, en avstemning på lokalsendingene til NRK Sør- og Nord-Trøndelag. Troen på stor karriere, limousiner, fete hotellrom og et liv blandt kjendiser fikk yttligere næring. Med klokketro på egne låter, masse arbeide samt nødvendige kontakter i mafiaen, resulterte i støtte fra Distriktenes Utbyggingsfond (nåværende Innovasjon Norge).

Buy Buy Records as (driftsselskapet til D.D.E.) var innvilget tilskudd til etablering og markedsføring. Planleggingen av RAI-RAI kunne starte.

Med bidrag fra Distriktenes Utbyggingsfond kunne RAI-RAI omsider planlegges. Åge Aleksandersen ble hyret til å produsere. Behovet for en samarbeidspartner på tekstsiden meldte seg. Idar Lind ble nevnt som et alternativ. Få av oss visste hvem han var, men fikk raskt oppgitt Otterøy utenfor Namsos som opprinnelig hjemsted. Godkjent! Forfatter? Enda bedre. Frode og Eivind ble så sendt ut i et første møte med herren. I mors hjem på Otterøy.

Les resten av historien på D.D.E’s hjemmeside

Du kan booke DDE hos oss